La llet un aliment fonamental per a tots

La llet un aliment fonamental per a tots
En un got de llet són qualitat de proteïnes, greixos importants per proporcionar energia i àcids grassos essencials, carbohidrats com ara lactosa, el que millora la capacitat d’absorbir el calci i el zinc més dels oligosacàrids.
A més de tot això estimulen el creixement de probiòtics i ajuda a assimilar fàcilment minerals com ara el fòsfor i el calci i aporten vitamines que ajuden a la salut i la bellesa en l’embaràs com són la vitamina A, C, D, E, K i per si no fos poc a més d’àcid fòlic i riboflavina.
Però la llet durant l’embaràs també té Beneficis per al nadó ja que afavoreix el desenvolupament d’ossos i dents, i fa que els nens creixin forts i sans. 
Així i tot les mares de vegades, les mares no dubten de si tenen llet, però temen que alimenti poc. Abans a les nostres mares, a les quals se solia recomanar que analitzessin la seva llet per comprovar si alimentava bé.
Llavors no es coneixia amb exactitud les característiques de la llet materna estava donant els seus primers passos, i s’havia comprovat que la seva composició no hi havia sempre igual, raó per la qual es va pensar, erròniament, que algunes dones podien tenir una llet lleugeres i altres, massa greixos.
Estudis posteriors han permès descobrir que la llet de totes les dones canvia de composició durant el dia i durant la mateixa presa de manera que tots els nens
Si bé de formes i en temps diferents, reben la llet perfecta per a ells.
I, perquè tot funcioni de la millor manera, és important que sempre pugui regular sola, gràcies a la lactància en exclusiva sota demanda ia més no només això segons un estudi internacional es va comprovar que els fills de dones embarassades que beuen almenys 150 ml de llet al dia una mica menys d’un got són encara més alts que altres companys.
Es va mesurar l’alçada d’uns 800 nens de Dinamarca de 25 anys i es va comparar amb el consum de llet per les mares durant l’embaràs, no hi ha hagut una correlació positiva entre la ingesta del menjar i l’estatura dels joves, tant homes com dones.
La raó seria l’alt valor nutritiu de la llet i la seva gran quantitat de nutrients essencials durant la fase de creixement.
Segons els investigadors, finalment, la llet podria també tenir un efecte protector contra la diabetis tipus 2. 
A la sang dels nens analitzats, de fet, hi havia nivells més alts d’insulina, l’hormona que controla l’absorció de sucres.